Основната заплата на най-висшата професионална длъжност - главният секретар на МВР,

...
Основната заплата на най-висшата професионална длъжност - главният секретар на МВР,
Коментари Харесай

Основната заплата на главния секретар на МВР скача на 3100 лв

Основната заплата на най-висшата професионална служба - главният секретар на Министерство на вътрешните работи, ще скочи до 3100 лева от сегашните 2572 лева Това излиза наяве от план за промени в Наредба № 8121з-919 от 2017 година за размера на главните месечни хонорари на държавните чиновници по Закона за Министерството на вътрешните работи, пуснат за публично разискване в. 

От документа излиза наяве, че скача и главното заплащане на шефовете на дирекции и то ще стане 2772 лева, вместо досегашните 2291 лева Тук се включват заплатите на шефовете на ГДБОП, националната полиция, граничната полиция, пожарната, националната полиция, жандармерията.

Във всички тези случаи става дума единствено за съществени заплати. Към тях се прибавя прослужено време, ексклузивен труд, допълнителни възнаграждения на всеки три месеца като част от заплатата, заплащане за нощен труда, за разположение и др. 

Такива съществени хонорари министърът дефинира с въпросната нардба и нейните приложения не единствено за управителните състав, само че и за всички останали в Министерство на вътрешните работи. От сегашните му оферти излиза наяве, че главната заплата на проверяващите служители на реда ще е от 1 428 до 1 846 лева Вариациите са според от това дали става дума за младши, основен или старши проверяващ служител на реда, дали са в ГДБОП или националната полиция, дали са в София или в страната. Тук скока е с по към 200 лева, за разлика от тези на шефовете, където главното заплащане скача с към 500 лева

Според проектонаредбата, главната заплата на шпионин I степен ще е вече 1 846 лева, а на разузнавач VІ степен - 1 428 лева Същите заплати и съотношения са планувани и за полицейските инспектори.

Отделни хонорари са планувани за териториални звена за обслужване на гр. София в Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП), Главна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма (ГДЖСОБТ) и ГДБОП, Зонално жандармерийско ръководство (ЗЖУ) - София и Столична дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (СДПБЗН), както и за районните звена на същите служби.

Отделна таблица е планувана за чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи. Там е несъмнено, че главната заплата на шефа на столичната дирекция ще е 2 360 лева, а на шефовете на районните полицейски ръководства в София - 2 036 лева Специално при РПУ-ата разликата сред тези в столицата и в страната е към 300 лева

Заплатите на чиновниците със приблизително обучение, каквито има в полицията и пожарната, стават 1 152 лева, вместо досегашните 978 лева

Вътрешният министър обосновава потребността от промени в главните възнаграждения с планувано в плана на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година нарастване на средствата за заплати и хонорари на личния състав в Министерство на вътрешните работи и взето решение за нарастване с 15 на 100 на главните хонорари на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Това беше и гласувано от Народното събрание, само че към момента не е обнародвано. За лицата, работещи по трудово правно отношение от групата „ Специалисти със приблизително обучение и професионална подготовка “, „ Специалисти със приблизително обучение “, „ Помощен личен състав със приблизително обучение “, „ Квалифицирани служащи “ и „ Неквалифицирани служащи “ е планувано нарастването, по отношение на упования нов размер на минималната работна заплата за страната, считано от 01.01.2021 година, на началната заплата за служба от 610 лева на 650 лева

" С предлаганите промени се цели увеличение на главните месечни хонорари на държавните чиновници и на лицата, работещи по трудово правно отношение, разследване на което и реализиране на по-високи резултати при осъществяване на дейностите на Министерство на вътрешните работи и стимулиране продължителността на работа във ведомството ", написа министърът. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР